KAN-vinnare 2014!

Årets företagare 2013

 • kan_vinnare_foretagare

 • Vinnare

  Pether Fredholm; JSB

  Motivering

  Med känsla för framtidens ökade efterfrågan av prisvärda och trygga boende runt om i Sverige har entreprenören, i samarbete med lokala samarbetsparter, tagit fram ett flerbostadshus som kombinerar hög kvalitet och lönsam förvaltning med en rimlig boendekostnad. Konceptet som fått det talande namnet, Trygga Boendet, har med sina energieffektiva lösningar och noggranna materialval prisats i hela landet och röner nu också stor uppmärksamhet i grannlandet Norge. Entreprenörens lyhördhet för marknadens behov i kombination med ett aktivt miljöarbete gör Pether Fredholm och JSB till en god ambassadör för Karlshamn och en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Företagare 2013.

Årets nyföretagare 2013

 • kan_vinnare_nyforetagare

 • Kriterier

  – Företaget får ej vara äldre än 3 år.
  – Företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar.
  – Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan.
  – Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum byggt upp ett fungerande kontaktnät.
  – Verksamheten har genererat ett tillfredsställande resultat.
  – Företagaren (personen) skall vara en bra förebild, ha mod, uthållighet och engagemang.

  Vinnare

  David & Simon Johansson – Awexo AB

  Motivering

  David och Simon Johansson har på ett imponerande sätt gått från klarhet till klarhet; från arbetslöshet in i företagarvärlden inom bemanning och industriservice. Två fantastiska entreprenörer som hela tiden ser nya möjligheter. De är orädda, uthålliga, plikttrogna och ambitiösa. Med kvalitet och stark känsla för service har bröderna på kort tid gemensamt byggt upp ett lönsamt företag. Årets Nyföretagare är ett utomordentligt exempel på unga entreprenörer, och de är en förebild och inspirationskälla för alla i sin omgivning.

Årets butik 2013

 • kan_vinnare_butik

 • Kriterier

  – Tillgänglighet
  – Öppettider
  – Bemötande
  – Stil – Lokal
  – Nytänkande
  – Unikitet
  – Föredöme och positiv företagsanda

  Nominerade: Cervera, Smidings samt Ninas Konditori

  Vinnare

  Smidings

  Motivering

  Med stor passion och personlig service har denna butik funnit sin självklara plats hos kunderna. Ett inspirerande koncept och en bred mix av handplockade varumärken skapar en avslappnad atmosfär och ett unikt sortiment som utvecklats i takt med kundernas krav och förväntningar. Passion och engagemang sträcker sig långt utanför butikens väggar och man vågar vara nytänkande i såväl skyltning som i sin marknadsföring där sociala medier har blivit en självklar kanal för att nå nya och befintliga kunder. Med dessa komponenter skapar denna butik ett mervärde till Karlshamn som handelsstad och är en värdig vinnare av priset ”Årets Butik”.

NetPort Science Park-priset

 • kan_vinnare_netport

 • Vinnare

  NODA

  Motivering

  Noda har gått från forskning, via Inkubatorn, till ett fullfjädrat företag. Samtidigt som de utvecklar sitt företag, deltar de även i utvecklingen av Science Park-miljön. De har förmågan att se helheten och har drivkraften att föra samhällsutvecklingen framåt. Noda är i början av sin framgångsrika karriär och kommer säkert slå världen med häpnad över sina innovativa lösningar.

St:Julian-priset

 • kan_vinnare_stjulian

 • Kriterier

  S:t Julianpriset delas ut vartannat år till en byggnad eller plats som på ett förtjänstfullt vis har anpassats för den som har en funktionsnedsättning.

  Vinnare

  Citygallerian i Karlshamn

Gilla Karlshamn-priset

 • kan_vinnare_gilla

 • Vinnare

  Henrik Kördel, Sparbanken i Karlshamn

  Motivering

  På ett inspirerande och handlingskraftigt sätt har vår pristagare utmanat näringslivet, kommunen och NetPort till samarbete med utveckling i fokus. Ett långsiktigt arbete präglat av osjälviskhet och ett gediget intresse för delaktighet och nyskapande ligger till grund för juryns val. Genom sina insatser bidrar den värdige vinnaren i hög grad till framtidstro och en positiv anda.Vi har härmed glädjen att ge Gilla Karlshamnspriset till Henrik Kördel, vd på Sparbanken i Karlshamn.